دکتر علینقی سرپناه در گفتگو با خبرنگاران در چابکسر شهرستان رودسر گفت: ایران در پرورش ماهیان خاویاری از ویژگی های ممتازی تو دنیا برخورداراست. و کشورهای آمریکا، چین و ایران دارای موسسه بین اللملی ماهیان خاویاری هستند.
سرپناه با اشاره به اینکه در دنیا ۲۷ گونه ماهیان خاویاری وجود دارد گفت:از این تعداد ۵ گونه شاخص در دریای خزر ایران که با گونه های هیبرید به ۷ گونه میرسد.
وی تصریح کرد: از لحاظ ترویج، تکثیر و اشتغال موسسه بین المللی ماهیان خاویاری در کشور و در تمامی استانها حدود ۱۹۶ مرکز تکثیر و پرورش گونه ها ترویج کرده ایم که باعث اشتغالزایی شده است که در این خصوص در یک افق بسیار روشن قرار داریم.
وی ادامه داد: در بخش آبزی پروری، بهداشت وبیماریها؛ فیزیولوژی، بیوشیمی، اکولوژی، بازسازی ذخایر و به ویژه در بخش ژنتیک و بیوتکنولوزی سرآمد همه کشورها خصوصا کشورهای اروپایی و آمریکایی قرارداریم.
سرپناه بیان کرد: ایران تنها کشوری است که توانسته با کمک محققین و دانشمندان خود در تمام پروسه ها یکه تازی و علم نوردی کند.
وی همچنین یکی از افق های روشن موسسه در بحث تکثیر و پرورش این است که بتواند در افق ۱۴۰۴ در بحث تکثیر ماهی از ۲ میلیون قطعه به ۵ میلیون قطعه و در بحث گوشت ماهیان خاویاری از ۵ هزار تن به ۱۰ هزارتن و خاویار از ۱۶ تن به ۱۰۰ تن ارتقاء دهد.
رئیس موسسه تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری کشور اضافه کرد: وضعیت ایران در خصوص رها سازی ماهیان خاویاری امسال چشمگیر بوده است که بیش از ۲ میلیون قطعه تکثیر داشته ایم که امیدواریم در سال ۱۴۰۴ به ۵ میلیون قطعه برسیم.
رئیس موسسه تحقیقات بین الملی ماهیان خاویاری کشور مطرح کرد؛
تکثیر و رهاسازی دو میلیون قطعه ماهی خاویاری در کشور
ایران در پرورش ماهیان خاویاری از ویژگی های ممتازی تو دنیا برخورداراست.
لینک کوتاه : https://negineshomaal.ir/?p=11126
- ارسال توسط : hamidreza asadi
- 95 بازدید
- بدون دیدگاه