روز سی ام سپتامبر به عنوان روز جهانی ناشنوایان نامگذاری شده است. هدف از این نامگذاری، ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانستههایی از زبان اشاره و آگاهی سیاست مداران و همچنین عموم مردم از مشکلاتی است که این قشر با آن رو به رو هستند.
در نهم مهر سال ۱۳۷۹ نظامیان صهیونیست حدود ۴۵ دقیقه پسری را که پشت پدر پنهان شده بود در حالی که شبکههای تلویزیونی آن را فیلمبرداری میکردند هدف تیرهای مستقیم خود قرار دادند و پدر را زخمی و کوک وی را شهید کردند.
در هر جامعهای که تحت اشغال دشمن است همه افراد آن جامعه بنوعی تحت فشار و شکنجه هستند و در این میان زنان و کودکان رنج مضاعفی میبرند.سرزمین فلسطین قریب یک قرن تحت اشغال دو نیروی انگلیسی و صهیونیستی است. کودکان فلسطینی در شرایط اشغال پا به دنیا نهاده اند و از همان آغاز نگاه اشغالگران به آنها یک نگاه حذفی بوده است زیرا صهیونیستها با آگاهی از اینکه ماهیت اشغالگرانه اش هرگز از سوی جامعه فلسطینی پذیرفته نخواهد شد، کودکان فلسطین را به عنوان یک رزمنده فلسطینی در آینده به شمار میآورد و حذف این رزمنده آینده را در راستای تداوم موجودیت خود در نظر میگیرد.
بر این اساس حمایت از ملت فلسطین که از آغاز تولد در معرض خشونت ناشی از تبعیض نژادی صهیونیستها قرار دارند یک تکلیف جهانی است. اما شاید بهترین اعلام همبستگی با کودک فلسطینی اعلام مخالفت با رژیم صهیونیستی در همه ابعاد آن است. از این منظر باید گفت روز قدس نوعی فراخوان جهانی برای نشان دادن مخالفت با اشغال فلسطین و حمایت از ملت فلسطین چه کودک و زن و مرد و پیر و جوان در یک روز خاص است، اما در روز همبستگی با کودک فلسطینی حمایت از کودکانی که هر روز در معرض فشارها و حملات آپارتاید صهیونیستی هستند، به عنوان یک رفتار خاص و مبتنی بر حس همدردی جهانی با کودک به عنوان یک مظلوم و نیازمند مهربانی و محبت با هدف ایجاد حس همدردی در جهانیان نسبت به رفتارهای خشن رژیم صهیونیستی است.
۶۶۴ سال پیش در چنین روزی، دوازدهم صفر سال ۷۷۸ هجری قمری خواجه «جمال الدین سلمان ساوجی» شاعر بزرگ ایرانی در شهر ساوه ـ در مرکز ایران ـ درگذشت.
۸۲ سال پیش در چنین روزی، سی ام سپتامبر سال ۱۹۳۸ میلادی کنفرانس تاریخی مونیخ در آلمان برگزار شد.
۵۵ سال پیش در چنین روزی ۳۰ سپتامبر سال ۱۹۶۵ میلادی پر تلفاتترین کودتای قرن بیستم در کشور اندونزی رخ داد.
پس از استقلال اندونزی در سال ۱۹۵۰ م، دکتر احمد سوکارنو به عنوان اولین رئیس جمهور این کشور برگزیده شد و طی سالهای بعد، شهرتی فراوان یافت. در این مدت، حزب کمونیست اندونزی نیز به نیرومندترین تشکیلات سیاسی کشور مبدل شد. در این میان، دکتر سوکارنو در طی یک ماجرای اسرارآمیز که کودتای حزب کمونیست اندونزی محسوب میشد وضعیتی نامعلوم یافت. پس از آن، در ۳۰ سپتامبر ۱۹۶۵ م، کودتایی به رهبری ژنرال سوهارتو وابسته به غرب انجام شد. در این روز، ارتش اندونزی به بهانه خنثی کردن توطئه کودتا از طرف حزب کمونیست، دست به یک ضد کودتا زد و صدها هزار نفر از اعضای حزب کمونیست اندونزی را قتل عام کرد. کودتای سوهارتو، یکی از کشتارهای بیسابقه را در تاریخ به نمایش گذاشت و بنابر اخبار منتشر شده، در جریان آن، ظرف چند روز اول، بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ هزار نفر از مردم اندونزی به بهانه کمونیست بودن، قتلعام شدند؛ و ژنرال سوهارتو به قدرت رسید. سوهارتو در ابتدای هفتمین دوره ریاست جمهوری خود بر اثر شورشهای گسترده و تظاهرات اعتراضآمیز، در ماه مه ۱۹۹۸ م از قدرت کنارهگیری کرد.
۳۵ سال پیش در چنین روزی، سی ام سپتامبر سال ۱۹۸۵ میلادی «چارلز ریشتر» (Charles Richter)، مخترع مقیاس ریشتر یا میزان بزرگی زلزله، در آمریکا درگذشت.