تاریخ : دوشنبه, ۱۹ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 9 December , 2024
7

دو برابر شدن مبلغ ۷ جریمه رانندگی

  • کد خبر : 11409
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۷
دو برابر شدن مبلغ ۷ جریمه رانندگی
انجام تخلفات حادثه ساز طبق جدول نمرات منفی، هم اعمال قانون و هم نمره منفی را شامل حال راننده می‌نماید و فرقی ندارد وسیله متخلف موتورسیکلت و یا خودرو باشد.

به گزارش پایگاه خبری نگین شمال ، تخلفات رانندگی برای هیچ کس پوشیده و غریبه نیست، یعنی فردی که چندین سال است رانندگی می‌کند یا جوانی که هنوز رانندگی را شروع نکرده، از این تخلفات تا حدودی آگاه هستند و می‌دانند که انجام دادنشان دقیقا چه عواقب جبران ناپذیری را برای شخص راننده یا سرنشینان به همراه دارد! اما بیایید مرور کنیم، دقیقا این تخلفات شامل چه مواردی می‌شوند؟ باید گفت که مواردی همچون حرکات نمایشی مانند دور زدن درجا، حرکت بر روی یک چرخ و یا هرگونه حرکات آکروباتی در سطح راه‌ها و خیابان‌ها، دور زدن در محل ممنوع، عبور وسایل نقلیه از پیاده‌رو، نقص سیستم روشنایی وسایل نقلیه به هنگام رانندگی در شب، سبقت گرفتن غیرمجاز، تجاوز از سرعت مجاز، مصرف کردن مواد روانگردان و مشروبات الکلی، عبور کردن از چراغ قرمز راهنمایی، گردش کردن به چپ یا به راست در محل ممنوع، رعایت نکردن حق تقدم عبور، روشن نکردن چراغ هنگام رانندگی در شب و در موقع لزوم، حرکت کردن به طور مارپیچ در راه‌ها، تجاوز یا انحراف به سمت چپ معابر، عدم رعایت فاصله مناسب با وسیله نقلیه و یا عدم توجه به جلو، رانندگی با وسیله نقلیه دارای عیب و نقص فنی مؤثر (چراغ، لاستیک، فرمان، ترمز، ش برف پاک‌کن و زنجیر چرخ) و عدم رعایت شرایط مندرج در گواهینامه از قبیل استفاده از سمعک، عینک یا تجهیزات خاص جزو تخلفات حادثه ساز در رانندگی به حساب می‌آیند.

در این راستا، سردار حمیدی رئیس پلیس راهور تهران اظهار کرد که تعریفی که از تخلفات حادثه ساز می‌شود سلیقه‌ای نیست و در قانون به آن ذکر شده است و به عنوان قانون رسیدگی به تخلفات که توسط مجلس شورای اسلامی توصیب شده است مندرج و به پلیس که همان دستگاه اجرایی می‌باشد جهت برخورد با تخلفات ابلاغ گردیده است و علاقمندان می‌توانند با جستجو در فضای مجازی مطالب وبند‌های قانونی آنرا مطالعه نمایند.

وی افزود: در ماده ۷ کتاب قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، جدولی وجود دارد که که بیست ردیف دارد و موضوعات آن به تخلفات حادثه ساز باز میگردد. عناوین این تخلفات مانند سرعت، سبقت، حرکات مارپیچ، دنده عقب در بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها، صحبت با تلفن همراه است که طبق آن رانندگان متخلف اعمال قانون و نمره منفی به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

رییس پلیس راهور تهران بیان داشت: صحبت با تلفن همراه در حال رانندگی و بیش از ۶۰ کیلومتر بر ساعت هم نمره منفی و هم جریمه را در پی خواهد داشت همچنین انجام تخلفات حادثه ساز طبق جدول فوق هم اعمال قانون و نیز نمره منفی را شامل حال راننده می‌نماید و فرقی ندارد وسیله متخلف موتورسیکلت و یا خودرو باشد.

گفتنی است این موضوع و رعایت کردن آن آنقدر مهم و حیاتی است که سردار سید تیمور حسینی، جانشین پلیس راهور فراجا گفته است که مبلغ هفت جریمه رانندگی به میزان دو برابر افزایش یافت. این جرائم از نوع تخلفات حادثه‌ساز هستند که زمینه‌ساز اتفاقات ناگواری می‌شوند. سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، انحراف به چپ، مخدوش‌کردن پلاک و رانندگی در حالت مستی ازجمله این تخلفات حادثه‌ساز هستند. همچنین امین حسین رحیمی وزیر دادگستری از بررسی پیشنهاد نیروی انتظامی برای افزایش تخلفات رانندگی در دولت خبر داد و گفت: افزایش جریمه تخلفات حادثه ساز بیشتر از تخلفات معمولی خواهد بود.

به هرحال باید گفت که متاسفانه افرادی که تخلفات پر‌خطر و حادثه ساز رانندگی دارند  به راحتی به فعالیت‌های اجتماعی خود مشغول هستند که به نظر می رسد نه تنها با جدیت و بدون ملاحظه در اخذ جرایم باید با آنان برخورد کرد ، بلکه لازم است برای این افراد برخی محدودیت و محرومیت‌های اجتماعی نیز قائل شد تا روح قانونمداری رانندگی در کشور جاری و تبدیل به یک فرهنگ و مسئولیت فردی شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
لینک کوتاه : https://negineshomaal.ir/?p=11409

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.