لنگرود
شهرستان لنگرود از شمال به دریای خزر، از شمال شرقی به شهرستان رودسر، از جنوب شرقی به املش و از جنوب غربی به سیاهکل و از شمال غربی به لاهیجان محدود می شود و مساحت آن ۴۳۸ کیلومتر مربع می باشد.
شهرستان لنگرود شامل سه بخش مرکزی، اطاقور، کومله، هفت دهستان است.
لنگرود دارای قدمت تاریخی زیادی استو نام آن ۹۰۰سال قبل (۵۱۲هجری قمری) درکتب تاریخی آمده است.
باقت قومی مردم گیلک و به زبان گیلکی با لهجه بیه پس تکلم می کنند.
از نوشته های تاریخی چنین استنباط می شود که زمین های اطراف لنگرود باتلاقی بوده و ساخت وساز را دچار مشکل می نمود امام به مرور زمان و توسعه تجارت در گیلان لنگرود هم رونق یافته و در زمینه کشاورزی خصوصا کشت کنف از شههای مهم محسوب می شود، همچنین در زمینه صنعت دارای صنایع فلزی از جمله تفنگ سازی (شکاری) بوده که به علت مرغوبیت و کیفیت خریداران زیادی داشته است.
شهر لنگرود در گذشته مانند شهرهای گیلان از خانه های پراکنده ای بین مزارع و توتستان و بیشه ها تشکیل می شد که بتدریج فاصله خانه ها کمتر شد و کوی هایی بوجود آمد.
جاذبه های گردشگری:
تالاب بین المللی کیاکلایه، پارک فجر، ساحل چمخاله، منطقه لیلاکوه، پارک جنگلی خرما، پارک جنگلیبلوردکان و هلودشت، پارک جنگلی مریدان، پل خشتی لنگرود، خانه های منجم باشی، قلعه زرین، پل آجری بلوردکان، بافت تاریخی شهر لنگرود، مجموعه دریابیگی، بازار هفتگی، مسجد جامع لنگرود، بقعه ۱۲ تن ملاط، بقعه آقا سید محمدسفیدآستانه، بقعه آقا سید محمد کیاکلایه، بقعه آقاسید عبدالله و قصاب محله.
آدینه صوفی