به گزارش نگین شمال به نقل از گیلان یک متخصص مغز و اعصاب، اولین تظاهر بیماری آلزایمر را فراموشی حافظه نزدیک دانست و بیان کرد: حافظه دور حتی در بدترین بیماری های مغزی نیز از بین نمی رود، زیرا حافظه نزدیک مهم است و بیمار مبتلا به آلزایمر حتی وعده غذایی خود را فراموش می کند.
دکتر حمیدرضا حاتمیان گفت زوال عقل را یکی از بیماری های شایع در علم نورولوژی(مغز و اعصاب) دانست و اظهار کرد: این بیماری در سنین بالا شایع است.
وی آلزایمر را شایع ترین بیماری زوال عقل دانست و افزود: معمولا ۵۰ درصد زوال عقل مربوط به آلزایمر است و افرادی که چندین سکته مغزی داشته اند نیز دچار زوال عقل می شود.
این متخصص مغز و اعصاب، با بیان اینکه آلزایمر از سن ۶۵ سال به بالا ایجاد می شود، خاطرنشان کرد: آلزایمر هم تک گیر(غیر ارثی) و هم ارثی است و شکل ارثی آن زودتر شروع می شود، اما شکل تک گیر آن بین ۷۰ تا ۸۰ سالگی رخ می دهد لذا هرچقدر سن افزایش پیدا می کند احتمال ابتلا به آلزایمر بیشتر می شود.
حاتمیان، احتمال ابتلا به آلزایمر بین ۹۰ تا ۹۵ سالگی را حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد دانست و گفت: علت ایجاد بیماری آلزایمر رسوبات و اجسامی است که در سلول های قشر مغز و قسمت های آمیگدال به وجود می آید و ماده استیل کولین کم می شود لذا درمان آلزایمر براساس تامین ماده استیل کولین است.
وی اولین تظاهر بیماری آلزایمر را فراموشی حافظه نزدیک دانست و بیان کرد: حافظه دور حتی در بدترین بیماری های مغزی نیز از بین نمی رود، زیرا حافظه نزدیک مهم است و بیمار مبتلا به آلزایمر حتی وعده غذایی خود را فراموش می کند.
این متخصص مغز و اعصاب، با اشاره به تاثیر آلزایمر بر خلق و خوی بیمار، تصریح کرد: به تدریج اخلاق بیمار تغییر می کند و بدخلق می شود و در مراحل نهایی دچار اختلال در کنترل ادرار شده و کند راه می رود. در واقع رسوب آمیلوئید باعث می شود مغز افت کند و تعداد سلول های مغزی در قسمت های متفکر کاهش می یابد.
حاتمیان، با بیان اینکه مغز بیماران آلزایمری در نهایت از وزن نرمال ۱۵۰۰ گرم به ۴۵۰ گرم می رسد، اظهار کرد: با کاهش وزن مغز در بیماری آلزایمر فضای داخل جمجمه را بیشتر آب می گیرد.
وی با اشاره به وجود مقالات علمی فراوان درباره راه های پیشگیری و درمان برای آلزایمر، اضافه کرد: تاکنون روش موثری برای درمان الزایمر ارائه نشده، اما به خانواده ها توصیه می کنیم در صورت مشاهده علائم فراموشی در افراد مسن خانواده خیلی زود به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند و درمان را پیش بگیرند، زیرا برخی از اشکال آلزایمر خیلی سریع پیش رونده هستند.
این متخصص مغز و اعصاب، با بیان اینکه بیماری آلزایمر در افراد دارای تحصیلات بالا شیوع کمتری دارد، گفت: مصرف غذاهای پرکالری، اضافه وزن، چاقی و چربی بالا، ضربات جمجمه و… موجب می شود بیماری های شدید مغزی زودتر ایجاد شود.
حاتمیان، بیماران آلزایمری مراحل اولیه را در معرض خطر گم شدن دانست و خاطرنشان کرد: باید مراقب باشیم این افراد بیرون از خانه نروند و یک کارت همراه با نشانی و شماره تلفن همیشه در جیب آنان وجود داشته باشد. در مراحل پیشرفته نیز تختخوابی می شود و در نهایت حیات نباتی پیدا می کنند.
وی سی.تی اسکن، MRI و نوار مغزی را روش های تشخیص آلزایمر دانست و تاکید کرد: همه ما با فراموشی لحظه ای مواجه می شویم که ناشی از اضطراب و استرس است و بعد از گذشت چند دقیقه به یاد می آوریم، اما سیستم یادآوری در مغز بیماران آلزایمری از بین می رود و دیگر به یاد نمی آورند.