مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: بقایای یک گور باستانی با قدمت ۲ هزار سال در کنار ساحل در شهرستان تالش، کشف شده است.
ولی جهانی با اشاره به اینکه قبل از کشف این گور سابقه استقرار بشر در جلگه و ساحل گیلان در مناطق غرب استان به اوایل دوره اسلامی میرسید افزود: با کشف این گور و بقایای گور باستانی دیگر در منطقه تالش میتوان گفت سابقه استقرار بشر در کنار سواحل گیلان به دورههای پیش از اسلام برمیگردد.
وی افزود: بسیاری از سیاحان و جهانگردان ایرانی و خارجی که در دورههای مختلف از ساحل و جلگه گیلان بازدید کردند بر این موضوع اتفاق نظر داشتند که در جلگههای گیلان آثار استقرار پیش از اسلام وجود ندارد و اگر کسی بخواهد مطالعاتی در این زمینه انجام دهد باید به مناطق کوهستانی برود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان گفت: کشف این گور باستانی در غرب گیلان و کشف گورهای دیگر در شرق استان از جمله رحیمآباد نشان میدهد که ساحل گیلان و جلگههای آن دارای سابقه استقرار انسان در دورههای پیش از اسلام بوده، ولی مورد مطالعه و پژوهش قرار نگرفته است.
ولی جهانی ادامه داد: هرگونه اطلاعات دقیقتر از این گور منحصر بفرد منوط به انجام کاوشهای گسترده است.
شایان ذکر است ۵ هزار اثر تاریخی و فرهنگی در گیلان شناسایی شده که هزار و ۲۲۰ اثر تاریخی از این تعداد شامل بناهای تاریخی و محوطهها در فهرست ملی به ثبت رسیدهاست.