به گزارش نگین شمال ساماندهی و بهسازی دفن گاه زباله سراوان که به یک بحرانهای زیست محیطی و اجتماعی تبدیل شده است، از روز ورود استاندار گیلان وهیات دولت به استان گیلان (هشتم بهمن ۱۴۰۰) به طور جدی در دستور کاراستانداری گیلان و وزارت کشور قرار گرفت و وزیر کشور با حضور در منطقه و گفت و گو با مردم، دستور انجام طراحی مناسب و اقدامات عاجل به منظور تعطیلی کامل این دفن گاه را صادر کرد.
واقعیت این است که با گذشت ۴۰ سال از عمر این دفنگاه و افزایش زباله منطقه به بیش از ۱۰۰۰ تن در روز، ساماندهی آن پیچیدگیهای فنی و مدیریتی زیادی پیدا کرده است که در طول سه ماه گذشته تلاش شد تا حد زیادی برطرف و در خصوص راه حل جامع هم توافق ایجاد شود.
طی این مدت با برگزاری جلسات مکرر و مذاکرات طولانی بین استانداری گیلان، شهرداری رشت، پیمانکاران و سرمایهگذاران و سازمان شهرداریها و دهیاریها، توافق شد عملیات اجرایی در محورهای زیر در نیمه نخست اردیبهشت ماه امسال با پیگیری استاندارو با حضور نماینده ویژه وزیر کشور آغاز شود:
۱- طراحی الگوی ساماندهی (شامل پوشش کامل خاک، کنترل و تصفیه شیرابه) و انعقاد قرارداد با پیمانکار و تامین حدود ۷۰ میلیارد تومان برای این قرارداد و ایجاد تمهیدات لازم برای عملیات اجرایی.
۲- تعیین تکلیف اختلافات موجود در خصوص تصفیه خانه شیرابه که باعث شده بود راه اندازی آن به تاخیر بیفتد.
۳- اصلاح مدیریت کارخانه کود آلی و آغاز افزایش ظرفیت آن از ۱۵۰ تن فعلی به ۱۰۰۰ تن که باعث کاهش ۷۰ درصدی زباله دفنی می شود. این عملیات به حدود ۳۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد که سهم دولت تامین شده است. مابقی از محل سرمایه گذاری بخش خصوصی تامین خواهد شد و در این خصوص اقدامات لازم انجام شده است.
پردازش صحيح و اصولي تمامي پسماندهاي توليدي منجر به كاهش دورريز زباله و جلوگيري از دفن مستقيم آن خواهد شد.
۴- پیگیری مشکلات تامین منابع نیروگاه زباله سوز ۶۰۰ تنی رشت. تاکنون بیش از ۸ میلیون دلار به این طرح تخصیص داده شده و لازم است حدود ۳۲ میلیون دلار دیگر توسط دولت و سرمایه گذار تخصیص یابد. استفاده از دورريز واحدهاي پردازش به عنوان سوخت در نيروگاه هاي زباله سوز یکی از بخشهای مهم حل این مسأله است که زمان بندی اتمام آن به زودی به مردم اعلام خواهد شد.
۵- همچنین استانداري گيلان محل جديدي را براي دفن پسماندهاي توليدي براساس شاخص هاي زيست محيطي انتخاب و زمینه استفاده از آن را فراهم سازد.
برنامه استانداري گيلان و شهرداری رشت و سازمان شهرداریها برای حل این بحران کاملا روشن شده است و گزارش گيري روزانه از اجرايي شدن اقدامات به منظور مشخص شدن ميزان پيشرفت صورت خواهد گرفت.
بر اساس برنامه مورد توافق، امید است تا پایان سال ۱۴۰۱ این منطقه به شرایط عادی باز گردد و آلودگی های محل دفن شامل کنترل شیرابه، بو، آلودگی هوا و حشرات موذی به حد قابل قبولی کاهش یابد.”
ساماندهی و بهسازی دفن گاه زباله سراوان که به یک بحرانهای زیست محیطی و اجتماعی تبدیل شده است.
با پیگیریهای مکرر استاندار گیلان از مقامات ملی و وزارت کشو پس از ۴ دهه تکلیف زباله سراوان مشخص شد
لینک کوتاه : https://negineshomaal.ir/?p=6036
- ارسال توسط : hamidreza asadi
- 336 بازدید
- بدون دیدگاه