در کشور ایران که جوانان، بخش قابل توجهی از جمعیت را در برگرفته اند، می توان مدعی شد حضور این قشر، در مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور امری اجتناب ناپذیر است .
رهبر معظم انقلاب، نیز بارها در سخنان خود بر نقش جوانان در کشور تاکید ویژه داشته و در بیانیه گام دوم انقلاب به صراحت حضور جوانان در چهل سال دوم انقلاب تشریح کرده اند.
براساس فرمایش رهبر انقلاب ، “امروز کشور به جوانهایی نیاز دارد که بتوانند بازوان پُرقدرتی برای پیشرفت کشور باشند و با همّت بلند ، اعتمادبهنفس و بصیرت ، با اعتقاد به جمله «ما میتوانیم»، امید به آینده را به کشور القا کنند”.
حال که دشمن در پی تزریق بی اعتمادی و از بین بردن اعتماد به نفس ملت ایران است ، جوان ایرانی با اتکا به توان داخلی، عزم راسخ خود را برای انجام کارهای بزرگ در کشور پیدا کرده است.
این عزم راسخ جوانان، اکنون در قرن جدید و با حضور در انتخابات شوراها رنگ و بویی جدید به خود گرفته است .
اتکا به تخصص و علم جوانان در کنار تجربه گذشتگان ،راهگشای مشکلات شهر می باشد . امروزه، دوران مدیریت سنتی شهرها به پایان رسیده و برای بسیاری از بن بست های موجود در شهر، راه حل های علمی و تخصصی اثبات شده ای وجود دارد و با توجه به این علوم میتوان شهر را به سوی توسعه پایدار هدایت کرد.
تجربه نشان داده است که اگر امروز به تخصص و علم جوانان اعتماد نکنیم، باید در آینده برای حل مشکلات، هزینههای بیشتری بدهیم. قطعا مدیریت شهری بهعنوان یک حکومت محلی، مکان مناسبی برای مشارکت جوانان در اداره جامعه است و میتواند برای حضور جوانان و تأمین نیازهای آنان برای کشور،الگوی مناسبی را نیز ارائه نماید؛ باید اعتماد کرد و دید.
اگر شهری خوب میخواهیم و جامعهای امیدوار را انتظار داریم، باید جوانان را ببینیم، آنها را بهکار بگیریم و به آنها اعتماد کنیم.
یادداشت :حامد رمضانی
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری